Skyttedrottningen fick kommunens idrottspris


Luftgevärsskytten Victoria Spennare-Olsson, som tävlar för Köla skytteförening, får Eda kommuns idrottspris i år.

”Hon är en förebild med sin träningsvilja för alla i kommunen och en inspirationskälla för andra idrottsutövare”, står det bland annat i motiveringen.

Luftgevärsskytten Victoria Spennare-Olsson får Årets idrottspris 2022 för hennes fina framgångar på hög nationell samt internationell nivå, ta hennes tidigare vinst i junior-SM som ett exempel. Den senaste stora framgången för 20-åringen blev att få kliva upp på pallen två gånger om i NM-debuten i finska Kouvola i augusti ifjol.

I dag bor hon i Sävsjö och jobbar 75 procent på ett lager i Jönköping, som hon korsar med skyttet. När prisutdelningen väl skulle äga rum på kommunfullmäktiges möte i onsdags, fick hon närvara via länk medan pappa Per-Åke Olsson tog emot priset.

– Hur kom det sig att du började med skytte, Victoria? frågar Per-Åke med glimten i ögat.

– Jo, det var pappa som tvingade mig att börja, skrattar Victoria och berättar om helgens upplägg.

Då deltar hon i H&N Cup i München, som arrangeras av Bavarian Sport Shooting Federation (BSSB), tillsammans med drygt hela EM-laget mot så mycket som 700 skyttar från 50 länder.

Stort grattis och lycka till framöver, Victoria!

Idrottspriset kan ges till en idrottare, ett lag, en förening eller en person som under en lång tid och på ett förtjänstfullt sätt har varit aktiv inom idrott och vars insats har varit betydelsefull och utvecklat idrottsverksamheten i Eda.

Dela med dig