Våra politiker

Möt våra lagspelare. Säg hej till Hela Edas Lista.

#1 Bo-Inge Nilsson

Mina hjärtefrågor är skola och barnomsorg. Det är frågor som jag jobbat hårt med under det senaste 12 åren har jag suttit med i bildningsutskottet. Min ambition och filosofi är att man ska kunna bo och leva i hela kommunen, både i tätorterna och på en levande landsbygd.

#2 Runar Johansson

Vi inom HEL är övertygade att vi måste göra mera och då bland annat mot de större och tillverkande företagen för att få till mera synergieffekter. Detta arbete skall initieras av kommun som en drivande part med ett näringslivsråd där givetvis även EN skall ingå. Föreningsliv är också en av mina hjärtefrågor.

#3 Monika Johansson

Jag värnar starkt barn och deras fritidsaktiviteter då detta är en viktig del för att få en värdefull uppväxt. Då jag själv är uppväxt utanför tätorten så vet jag betydelsen av att det finns någon form av fritidsverksamhet med olika aktiviteter även på bygden. Jag är aktiv i flera föreningar då föreningslivet ligger mig varmt om hjärtat.

#4 Muwafak Hamami

Ursprungligen kommer Muwafak från Homs, som är den tredje största staden i Syrien. Där arbetade han på familjens företag med import av matvaror som sedan såldes vidare inom landet. Sedan 2017 har han jobbat som bovärd på integrationscentret i Charlottenberg. Där hjälper han andra invandrare att finna sig till rätta i sitt nya land

#5 Mattias Lindgren

Bor i Skillingmark och jobbar som rörmokare. Han har i dag ordföranderollen i myndighetsnämnden och är också ledamot i kommunfullmäktige.

#6 Oliver Thyberg

Jag tycker att det är viktigt att ungdomar ska känna sig sedda och lyssnade till i vår kommun. Gör dem delaktiga, ge dem inflytande i politiken och ge dem framtidstro, vilket skapar en bra gemenskap. Det är min paroll.

#7 Per-Magnus Andersson

Per-Magnus bor i Lerot och har länge varit åkeriägare, men valde att sälja familjeföretaget 2021.

#8 Pontus Nilsson

Är student och läser byggprogrammet på Taserudgymnasiet. Pontus är aktiv i flera idrotter och är målvakt i A-laget i Åmotfors.

#9 Marina Abai

Studerande i Åmotfors.

#10 Mortaja Jomaa

Studerande i Åmotfors.

#11 Kari Staatsen

Uppvuxen i Lässerud civilingejnör från Göteborg. Jobbar på Hilmer, natur och brinner för företagde levande landsbygd och ideellt agangemang. Sitter med i styrelsen

#12 Nils Andersson

Nils bor i Lässerud och är engagerad i Kölabygdens uppväxtcenter, där han är kassör. Han jobbar i dag som produktionsledare på Hilmer.

#13 Bertil Börjeson

Bertil är Hela Edas Listas expert på äldrefrågor. Han är sedan valet ordförande i Pensionärs- och tillgänglighetsrådet. Bertil är med i olika samarbetsgrupper på regional nivå.

#14 Inge Lindqvist

Mer känd som Köla-Inge, efter hans bravader när han hoppade backe och representerade Köla AIK och var med i Squaw Valley 1960.

#15 Arne Persson

Arne bor i Mellbyn och har lång erfarenhet av Edapolitiken. Många i Eda har anlitat honom i skogsmaskin- och grävmaskinsfrågor. Han är även ett bekant ansikte när det gäller snöplogning.