Nytt boende börjar byggas i Charlottenberg


Nu är spaden i jorden och den nya demensavdelningen är på gång i Charlottenberg. Detta markerade starten av om- och tillbyggnaden av demensverksamheten och övriga lokaler i byggnaden som kallas Petersborg.

Vid lunchtid togs det symboliska första spadtaget som inleder byggnationen av en ny demensavdelningen i Charlottenberg. Dess placering är den före detta parkeringen, intill det redan befintliga demensboendet Petersborg. De båda kommer att fungera tillsammans när nykomlingen är klar.

Kommunalrådet Johanna Söderberg (C), demenssjuksköterskan Michaela Lövkvist, politikerna Bertil Börjeson (HEL), Odd Westby (S) och Elsa Badh (C) hade fått varsin spade att sätta i grushögen på den gamla parkeringen utanför vårdcentralen.

Klart 2023

Resultatet av ny- ombyggnationen är en ny demensavdelning med åtta lägenheter, ny huvudentré både för den nya verksamheten och befintlig verksamhet, en samlingssal för trygghetsboende och en del personalutrymmen.

Den delen, etapp 1, ska stå klar sommaren 2023. I planerna finns en fortsatt utbyggnad i form av ombyggnation av befintliga lokaler, för att skapa ytterligare en avdelning med åtta demensplatser. Men där är finansieringen inte klar ännu.

Så här kommenterar Bertil Börjeson planerna i VF:

– Det här är en Edasatsning i framtiden, säger Börjeson som är ordförande för vård- och stödutskottet i kommunen.

Läs artikeln här: https://www.vf.se/2022/05/24/demensvard-i-tiden-har-byggs-halsans-hus-i-charlottenberg/

Dela med dig