Valfjället rustar för framtiden – ny padelbana tar form


Mycket händer i Valfjället framöver. I höstas blev det nämligen officiellt att slalomklubben får ett stöd på 2,3 miljoner från Arvsfonden och nu börjar planerna växa fram – bokstavligen.

Bland annat skulle man att bygga en ny, tillgänglighetsanpassad, föreningslokal/värmestuga med sanitetsanläggning, tillgänglighetsanpassa en motionsled, uppdatera lift och nedfarter, bygga en downhillbana, samt även bygga en padelbana i anslutning till anläggningen.

Under veckan uppfördes bland annat väggarna på den nya padelbanan. Bertil Börjeson, HEL, är ordförande i styrelsen det hymlas inte direkt om vilka möjligheter som uppgraderingarna renderar i för klubben.

”Vi har en ganska bra plan tycker jag. Falken har varit tongivande i det här med tillgänglighet och anpassning för funktionshindrade. Det är ju också hela syftet med projektet att få till sommar- och vinteraktiviteter där vi verkligen kan erbjuda något för alla. Vi ska bli bättre för alla egentligen, med eller utan funktionsvariation”, skriver Börjeson och fortsätter:

”Det här är en storsatsning för klubben och vi har även stöttning av skidanläggningen med det de kan bidra med. Kommunen har varit positiv.”

Dela med dig