Valfjället rustar för framtiden – ny padelbana tar form


Mycket händer i Valfjället framöver. I höstas blev det nämligen officiellt att slalomklubben får ett stöd på 2,3 miljoner från Arvsfonden och nu börjar planerna växa fram – bokstavligen.

Bland annat skulle man att bygga en ny, tillgänglighetsanpassad, föreningslokal/värmestuga med sanitetsanläggning, tillgänglighetsanpassa en motionsled, uppdatera lift och nedfarter, bygga en downhillbana, samt även bygga en padelbana i anslutning till anläggningen.

Under veckan uppfördes bland annat väggarna på den nya padelbanan. Bertil Börjeson, HEL, är ordförande i styrelsen det hymlas inte direkt om vilka möjligheter som uppgraderingarna renderar i för klubben.

”Vi har en ganska bra plan tycker jag. Falken har varit tongivande i det här med tillgänglighet och anpassning för funktionshindrade. Det är ju också hela syftet med projektet att få till sommar- och vinteraktiviteter där vi verkligen kan erbjuda något för alla. Vi ska bli bättre för alla egentligen, med eller utan funktionsvariation”, skriver Börjeson och fortsätter:

”Det här är en storsatsning för klubben och vi har även stöttning av skidanläggningen med det de kan bidra med. Kommunen har varit positiv.”

Dela med dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi använder cookies och liknande tekniker på vår webbplats. Du kan själv bestämma vilka cookies som placeras i din webbläsare och själv ändra dina inställningar via länken:  Läs mer