”Jag tycker om att hjälpa människor”


Muwafak Hamami är en av vinnarna av Folhälsorädets pris för behjärtansvärda insatser 2017. Motiveringen var: ”Muwafak Hamami arbetar med integrationsfrägor och vid sidan av detta lägger han ner manga timmar pa att få barn och unga att delta i idrottsverksamhet i Åmotfors. Muwafak har visat att idrott är ett bra verktyg att a bra integration och att en meningsfull fritid är viktigt för barn och unga.”

Vilka barn är det som du tar hand om på fritiden?
– Det är en grupp med mellan 10 och 15 nyanlända barn, både pojkar och flickor. De är mellan 11 och 14 år gamla. Det är barn ifrån både kristna och muslimska familjer.

Vad brukar ni hitta på?
– Jag försöker ta reda på vad de tycker om att göra. Det är inte bara idrott. Jag försöker lära barnen att respektera andra religioner. Att det är viktigt att följa svensk lag.
Att det gäller att bli bra både i skolan och hemma. Och det viktigaste av allt – de får lära sig om jämlikheten i det svenska samhället. Innan barnen börjar hos mig får föräldrarna lämna sitt samtycke.

Vad är det bästa med Sverige?
– Människorna har ett stort hjärta. Jag har ett bra jobb.
Bra arbetskamrater och svenska kompisar. Ett stort tack till alla som hjälpt mig.

Nu ställer du upp som kandidat i valet för Hela Edas Lista. Varför då?
– Jag tycker om att hjälpa människor. Jag vill vara med och göra Eda bättre. Ta fram förslag på hur skolan och värden kan bli bättre.

Om Muwafak Hamami
Ålder: 59 år.
Bor: Åmotfors.
Familj: Bor i villa tillsammans med sin fru.
Fritid: Jag har uppföljning av våra deltagare och grupper. Vi har flera akiviteter med våra ungdomar. Inget speciellt.
Lyssnar på: Allt möjligt.
Favoritmat: Arabisk mat, grönsaker.
Skryt om något! Jag är bra på mitt jobb.
Hjärtefrågor: För att jag vill att kommunen ska utvecklas och jag tycker om att hjälpa människor. Det finns massor av aktiviteter.
Dela med dig