Budgetförslag klubbades: ”Känner stolthet”


En preliminär budget är antagen för Eda kommun 2023 och tillika en ökning av investeringsmedel som möjliggör ombyggnationen av äldreboendet i Charlottenberg.

– Det blev en förkrossande majoritet med 30-3, kommenterade Bo-Inge Nilsson (HEL).

Det var ingen dramatik när Eda kommuns preliminära budget klubbades på onsdagseftermiddagen. Förutom ett par medskick från före detta medlemmar i HEL, numera oberoende, som motsatte sig tillökning av investeringsmedel till ombyggnationen av äldreboendet Petersborg, så var det inga stora invändningar mot det förslag som kommunstyrelsen gemensamt lagt fram.

– Vi tycker att det är anmärkningsvärt att de gamla HEL:arna i fullmäktige, som i dag är oberoende, valde att säga nej till utbyggnaderna för etapp 2 och 3. Samtliga andra partier sa ja, kommenterar Bo-Inge Nilsson (HEL), efter mötet.

Etapp ett har redan påbörjats och ska stå klart sommaren 2023. Det var till de två kommande etapperna som det fattades investeringsmedel fullt ut och de 48 miljonerna som det handlade om klubbades under mötet igenom. Drivande i frågan? Hela Edas Lista.

Hur känns det att ha varit drivande och initiativtagare till frågan om Petersborg?

– Vi känner en stolthet som parti genom att vara drivande och få igenom denna stora och viktiga fråga.

I 2023 års planering budgeterades drygt 7 miljoner till skolan och drygt 3 miljoner till vård och stöd.

Dela med dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *