HEL kan samarbeta med alla partier: ”Inte skett tidigare”


Läste Linus Carles tips i AN 6/8 på valresultatet i Eda kommun och som tur är brukar aldrig just experternas tips slå in varken i sportens värd eller just politik. Nu har det visserligen hänt en del sedan denna skrivelse i förra veckan med just vår gamla partiledare Hans Nilsson. Jag tänker inte lägga fokus på detta mer än att kommentera att vi just i dag är glada att han inte representeras i vårt parti.

Nu till lite mer fakta. Jag tycker att det är intressant att läsa att just Hela Edas Lista är ett splittrat parti och att många välkända namn lämnat partiet. Ja, det var absolut lite turbulent när tre ledamöter i kommunfullmäktige valde hoppa av, men vi reste oss i stort sett direkt och såg med tillförsikt utmaningen att jobba framåt.

Ser vi till ledande positioner så är fortfarande de som är kvar i partiet med bland många tunga poster inom både kommunfullmäktige, nämnder, utskott samt bolag. Vi har hädanefter rekryterat fler och framför allt yngre till listan, sedan har vi inte låst in listan då ett av våra starkaste namn av personliga själ velat vänta.

Och ja, det är viktigt med en stark person i ett parti och just Hela Edas Lista har haft tre Herr Nilsson som partiledare och jag är i skrivande stund nummer tre. Bengt Nilsson var en väldigt stark profil som hördes och syntes lite här och där. Detta har ju den senaste Hans Nilsson absolut bibehållit och gjort själv av. Jag tror att min ledarroll har en betydligt mjukare linje där man lyssnar in och kan förhandla med allt och alla, vilket är A och O om man ska lyckas få igenom den politik man vill värna om. I Eda kommun har vi ungefär ett liknande parlamentariskt läge som på riksnivå där allt kan hända. Men där jag sticker ut hakan lite med att säga att just Hela Edas Lista i dag kan samarbeta med samtliga partier lokalt i Eda och det har inte skett tidigare med de tidigare partiledarna.

Jag är inte lika kaxig som Hans Nilsson var i sitt svar om valresultat för Sjukvårdspartiet, men jag tror i det ödmjukaste att vi kommer behålla ett starkt förtroende och landar på minst 10 procent.

Bo-Inge Nilsson

Partiledare Hela Edas Lista

Dela med dig