Han fick flest röster i kommunvalet: ”Hedrande”


Nu när samtliga distrikt är räknade står det klart vilka lokalpolitiker som är väljarnas favoriter till kommunfullmäktige i Eda 2022. Bo-Inge Nilsson är kandidaten som procentuellt tog hem flest.

Det var för 14 år sedan som Nilsson började engagera sig i politiken i Eda. Valåret 2014 skiftade han sedan bana från Socialdemokraterna och gick med i Hela Edas Lista. På kort tid har han blivit partiets mest populära kandidat i Eda. Nu när valresultatet är klart kan han räkna in 77 personröster (22,25%) i kommunvalet.

– Ja, det är verkligen något man hedras av att så många tycker det man driver och verkar för uppskattas av så många. En stor eloge till alla som röstat, säger Bo-Inge Nilsson.

Hela Edas Lista gick framåt i kommunvalet, om man ser till det faktum att partiet har nystartat. En som har stor del i det är Bo-Inge som kryssades av 77 Edabor. Det är mer än 30 personröster fler än partiets näst populäraste kandidat, tredjenamnet Monika Johansson som samlar 43 personröster.

– Jag tycker vi ska ta med oss vad viktigt det är med alla samtal och dialoger som vi haft ute på gator och torg. Sen ska vi va mycket tydligare och tidigare med nästa valrörelse så vi når ut till alla vad vi står för och vill med Eda kommun, säger han.

Är det några speciella frågor du drivit som du tror kan ha haft en positiv inverkan på din popularitet?

– Jag tror att skolfrågan samt att man verkar för att hela kommunen ska ha så bra service för både unga som gamla har bidragit till detta.

Framträdande position

Oavsett vilken politisk roll eller vilken position han kommer att få i lokalpolitiken framöver ser han fram emot att få sätta tänderna i arbetet med att samarbeta, som partiet uttryckt det i valrörelsen.

– Min ambition är att även denna mandatperiod få va med i den styrande gruppen och ha en framträdande position, säger Nilsson.

Hela Edas Lista kan efter valet räkna in tre mandat och två ersättarplatser till fullmäktige. Det första sammanträdet i den nya konstellationen äger rum den 19:e oktober kl. 19:00 och liveströmmas längst ner i artikeln.

KandidatAntal
Bo-Inge Nilsson77
Runar Johansson10
Monika Johansson43
Muwafak Hamami15
Mattias Lindgren1
Oliver Thyberg8
Per-Magnus Andersson3
Pontus Nilsson2
Kari Staatsen17
Nils Andersson4
Bertil Börjesson21
Köla-Inge Lindqvist1
Arne Persson2
Totalt204
Dela med dig