Det är dags att utveckla Eda kommun!


Jag har varit aktiv inom politiken i Eda de senaste 14 åren och haft den äran sitta som Kommunfullmäktiges ordförande under de senaste 8 åren. Mina hjärtefrågor är skola och barnomsorg. Det är frågor som jag jobbat hårt med under det senaste 12 åren har jag suttit med i bildningsutskottet. Min ambition och filosofi är att man ska kunna bo och leva i hela kommunen, både i tätorterna och på en levande landsbygd. Därför värnar jag o att vi ska kunna ha barnomsorg och skola så nära som möjligt.

Jag är stolt över våra skolor och vill bevara samt utveckla de skolor vi har idag.”

– Bo-Inge Nilsson.

En annan sak som ligger mig varmt om hjärtat är att få kommunen att bli ännu mer attraktiv och där våra barn väljer att stanna och bilda bo. Samt att vi ska kunna locka mänga fler av de som jobbar på de stora arbetsplatserna i kommunen att flytta hit. Detta kräver förutsättningar som Eda kommun har att ta tag i. Det gäller att prioritera boende och förutsättningar till ett bra friluftsliv. Vi har en unik kommun med stora potentiella möjligheter med bland annat anläggningar som Valfjället, Noresunds golfbana, ishallen och ridhuset.

Jag kommer att fortsätta verka för att utveckla denna vackra kommun. Enda sättet att få in mer pengar till skola, vård och omsorg är att Eda får fler invånare som betalar skatt.

Vi måste tänka framåt inom alla områden och se på möjligheterna att samarbeta med andra kommuner. Detta har vi påbörjat med på flera områden men det finns mer att göra framöver. Detta så vi kan stärka och säkra kompetensen samt få en ekonomisk besparing genom att samarbeta.

Bo-Inge Nilsson, ordf Kommunfullmäktige, signaltekniker, Adolfsfors.

Dela med dig