Årets Edakalas byter ort – Mona Brorsson medverkar

Edakalaset är tillbaka igen, och denna gång sker det i Koppom.

Edakalaset byter plats och datum även i år. Hela festligheten kommer att äga rum lördagen den 25 maj i Koppom mellan klockan 11–15.

Den 25 maj är det dags för den fjärde upplagan av Edakalaset. Det bjuds på aktiviteter för både stora och små. Kalaset kommer att äga rum både utomhus och inomhus, med huvudsakliga aktiviteter som planeras att äga rum på och runt Gillevi Idrottsplats. Ett populärt inslag från föregående år, politikerutfrågningen, kommer återigen att hållas, och denna gång med Denny Jansson som moderator, samt Maryam Alshaghel.

– Vi har bjudit hit föreningar, företag och politiker. Det är jättemånga som vill vara med och det är vi jätteglada för. Det ska bli kul, verkligen, säger Marita Solbrekke, som är med och planerar dagen.

För barnen – som möjligen inte är så våldsamt intresserade av politik – anordnas en rad olika aktiviteter under dagen, bland annat trolleri med Simon Söderqvist, kulturskolan har dans, ponnyridning, yoga och hoppborgar. Vidare kommer räddningstjänsten att närvara och visa upp sina fordon, medan Köla Fotoklubb kommer att ställa ut bilder som skildrar bygden. Och så vill de att man tar med gamla foton att skanna in.

Marita Solbrekke är med och planerar dagen.

– Jag tycker att det är viktigt att Charlottenberg, Koppom och Åmotfors ska få göra saker tillsammans. Vi tog Gillevi för att det är det stället i Koppom där vi kan vara och samlas, därför blev det tillsammans med Koppoms IK naturligt.

Utöver detta kommer Koppoms segerrika skidskytt, Mona Brorsson, också att ha en roll under kalaset.

– Hon har tackat ja och ska komma, men vad hon ska göra är inte riktigt klart än, berättar Solbrekke.

Det går gratis bussar till Koppom från Åmotofors, Koppom och Skillingmark.

– Det är viktigt att alla ska kunna vara med, i hela kommunen, när vi gör något sådant här.

Och så den klassiska kommentaren inför den här typen av evenemang som Edafesten.

– Jag hoppas på att det kommer mycket folk och att vi får ett fint väder.

Se programmet för dagen nedan:

Dela med dig